Effektiv Helg

Känner att bloggen kommer lite i kläm så här i jultid. julklapps inköp, glöggdrickande och massor att göra på jobbet gör att det känns som om man har fullt upp hela tiden. men ska försöka skärpa mig om inte annat så blir jag nog flitigare efter jul. hoppas jag iaf=)

denna helgen har verkligen gått i 180 knyck. åkte till emil efter jobbet i fredags, sen skulle jocke hämtas på natten och eftersom emil såg ut som om han skulle somna innan han hade kommit ut ur ullared om han hade kört så tog jag på mig det uppdraget och det var smart för bara för det lät emil mig sova en halvtimme tre kvart längre än vad vi hade tänkt på lördagen. för då bar det av första till kungsmässan och sen till göteborg för julklappshandling. konstigt att det kan vara sån skillnad mellan två ställen. var på nordstan med när vi var i göteborg och vi kunde givetvis inte låta bli att jämföra kungsmässan och nordstan. att det kan vara så mycket stressigare på nordstan trots nästan samma upplägg. det tog hela dagen vår lilla utflykt var inte hemma fören sex halv sju. en mycket trevlig dag men var ganska trött på kvällen så var glad att det var emils tur att hämta jocke=) det roliga är att det är alltid jag som kör när vi ska på våra små utflykter eftersom min kära pojkvän inte gillar att köra i stadstrafik men när jag skulle köra i parkeringshuset i göteborg såg han ut som om han ångrade sig=) men parkeringshus har aldrig varit min starka sida=) säger bara: GASA!!! *skratt*

på söndagen hade vi först inga planer men när vi var i göteborg så trillade det in ett sms i emils mobil och vips så hade vi planer för söndagen med.
så i söndags unnade vi oss först att sova ut och det var otroligt nog utbytta roller på söndagsmorgonen. jag vaknade först och körade samma visa som emil brukar göra, förstår nog han bättre nu=) sen var det upp och äta duscha och göra sig iordning för att sedan åkar till bua och dricka glögg. väldigt trevligt som alltid.

sen när vi kom hem var det första gången denna helgen som vi var "lediga".  så det blev lite film och sittande med varsin dator och inte göra så många knop.

så nu är jag i princip klar med mina julklappar, hann till och med en sväng på ge-kås idag innan jag åkte hem, så då inhandlades den sista. har bara två små kvar nu och de löser sig nog självt i veckan.

Lite dit och datt

borde egentligen adventsstäda rummet men hamnade av någon konstig anledning här istället. det är ju så lätt att fastna här istället för att göra det men borde, eller vad säger du karin?;)

onsdagarna är ju min lediga dag och börjar så smått vänja mig vid det. men kan inte låte bli att tycka det är lite tråkigt att vara ledig när alla andra jobbar/pluggar. de flesta av mina närmaste är ju lediga på sen eftermiddag/kväll medans jag jobbar mest just den tiden, men men det går väl det med.

helt plötsligt har jag och emil börjat med dagliga kvällspromenader=) emil konstaterade till och med i går att den vanliga rundan börjar bli för kort så vi får nog byta runda snart. men det är mysigt att gå där i det kolsvarta mörkret bara jag och han. blir lite som en egen lite bubbla, där det bara är vi två med våra tankar och funderingar.

nej nu får jag ta en kamp med dammsugaren mot dammråttorna.

Sen Söndagskväll

Så sitter man här ingen. lite väl sent denna gången kanske men det blir lätt så när man jobbat till kvart över tio. svårt att varva ner snabbt då. men har kommit en bra bit på väg genom att kolla på film med pappa och pratat i tele med favoritpojken=) så snart blir det väl sängen även för mig.

blev ju lite si så där med sömnen i natt, inte lätt alltid att sova när det är två små barn i huset särskilt inte när man är van vid att även emils föräldrar sover länge på helgen så det är lugnt och skönt men nej nu var anton och agnes där vilket betydde full fart från halv åtta, åtta.

annars har helgen varit lugn och skön gjorde i princip ingenting i går. mina benhinnor vill inte riktigt som jag efter min kamp med löpbandet i fredags så jag ordinerade mig själv vila i lördags ända tills emil drog ut mig på promenad vid sju på kvällen. men det var nog bra annars hade jag nog fått en väldans massa överskottsenergi senare på kvällen!

satt på jobbet och kom på en kul grej som jag och karin och min käre bror gjorde för en herrans massa år sen. vi skulle spela in ett radioprogram hade vi fått för oss och det var bara improvisation som gällde. och när jag i egenskap av programledare skulle få en snygg övergång i sportdelen till karin så blev det så här:
jag: och nu över till karin som står i slalombakcen och ska rapportera om dagens åk.
Karin: ehh slalom??
hon lät som om hon aldrig hade hört ordet förut och jag och per knäckte oss totalt! eller när vi sände från någon krigsdrabbad del av världen och per pratade och karin stod för specialeffekterna! haha synd att dom "programmen" inte finns kvar på datorn.

nej nu får det väl räcka med sentimentaliteten för denna gången! så även jag kommer i säng denna första advent!

RSS 2.0